Merkstrategie en Positionering

 

Behoud en versterk de relevantie van je B2B-merk

Zoekt jouw B2B-bedrijf naar manieren om zich beter te onderscheiden in de markt? Ik help je om je merkstrategieën te herzien en te verfijnen, zodat ze niet alleen actueel blijven, maar ook resoneren met zowel nieuwe als bestaande zakelijke klanten in binnen- en buitenland. Dit zorgt voor een sterkere positionering van je bedrijf in een competitieve markt.

Strategische vernieuwing van je merk

Het verfijnen van je merk gaat verder dan alleen het aanpassen van logo’s of kleurenschema’s. Het is een strategisch proces dat zich richt op het verbeteren van hoe je communiceert met je zakelijke klanten:

 1. Analyse van je merk en markt: ik begin met een evaluatie van hoe je merk momenteel wordt waargenomen en analyseer je markt om de positie van jouw bedrijf te begrijpen.
 2. Herdefiniëren van je positionering: Gebaseerd op mijn bevindingen, werken we samen aan het scherper stellen van je merkpositionering om je te onderscheiden van je concurrenten.
 3. Aanscherpen van merkcommunicatie: ik zorg dat je communicatie helder en gericht is, waardoor de kernboodschappen van je merk versterkt worden.
 4. Vernieuwen van visuele identiteit: Indien nodig, fris ik je visuele elementen op om consistentie en relevantie in alle media te waarborgen.
 5. Implementatie en evaluatie: Na de uitrol van de vernieuwde strategie houd ik de effecten in de gaten en stuur bij waar nodig om de beste resultaten te verzekeren.
  merkstrategie en positionering door Marketingbureau de Plaatjesdenker

  Voordelen van een up-to-date merkstrategie

  • Duidelijke herkenbaarheid in de markt: Zorg dat jouw merk opvalt en gemakkelijk herkenbaar is voor potentiële klanten.
  • Versterkte klantrelaties: Een consistente en duidelijke communicatie bouwt vertrouwen op en bevordert loyaliteit.
  • Grotere marketingeffectiviteit: Een samenhangende merkstrategie verbetert de efficiëntie en impact van je marketinginspanningen.

   

  Jouw strategisch partner in merkontwikkeling

  Als jouw merkstrateeg sta ik klaar om je niet alleen van advies te voorzien, maar ook om je te helpen bij het actief implementeren en beheren van je vernieuwde merkstrategie. Samen zorgen we ervoor dat jouw merk krachtig en aantrekkelijk blijft.

  Waar kan ik jouw bedrijf bij helpen? 

  Op zoek naar een betrouwbare partner in marketing?

  de Plaatjesdenker

  Branding

  Marketingstrategie

  Digitale Marketing

  Marketingmanagement

   

  Contact

  Scheiweg 26

  5421 XL, Gemert

  luuk@deplaatjesdenker.nl